Jubilarna svečanost „Muhammed, a.s. – U Njemu je divan uzor“ i ove godine u Bihaću

Deseta jubilarna svečanost „Muhammed, a.s. - U njemu je divan uzor“ je pred nama. U partnerstvu institucija Islamske zajednice Muftijstva Bihaćkog, Medžlisa IZ-e Bihać i Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, te udruženja „Život“, Ženske edukativne organizacije „Iskre“ i Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“ svake godine u mjesecu Rebi'u-l evvelu, mjesecu rođenja Muhammeda, a.s., organizuju niz aktivnosti tim povodom, a završna svečanost bude upriličena u svečanom i veoma lijepom ambijentu.

Čast je raditi ovaj program

Tako je planirano i ove godine. Dr. Hajrudin Hodžić, predsjednik udruženja „Život“ ističe da je ove godine deseta jubilarna manifestacija i izražava svoju sreću činjenicom da ova manifestacija svake godine poprima izuzetno interesovanje građana Bihaća i Unsko-sanskog kantona. „Kada se približi mjesec Rebi'u-l evvel neka posebna sreća se može osjetiti u vazduhu. Iako za nas organizatore to znači nove pripreme, nove aktivnosti i dodatni angažman, pogotovo oko ove posljednje svečanosti, ali vam ne mogu opisati sa koliko lahkoće se odradi veliki posao i na kraju poberemo pozitivne kritike na ono što predstavimo javnosti.“ – ističe dr. Hodžić.

Povjerenje ljudi nas obavezuje

Glavni imam Medžlisa IZ-e Bihać Mensur-ef. Ćehić posebno naglašava činjenicu da se Bihać probudi u Rebiu-l evvelu, jer u svakoj džamiji Medžlisa IZ-e Bihać se prouči mevlud, održi se i centralna svečanost i ova svečanost, U njemu je divan uzor, dođe kao kruna aktivnostima posvećenih obilježavanju rođenja Muhammeda, a.s. u Bihaću. „U svim džematima Medžlisa IZ-e Bihać se organiziraju prigodni mevludi koji svake godine izazivaju pažnju sve većeg broja ljudi. Zadovoljni smo što se na sve aktivnosti Medžlisa odaziva veliki broj ljudi, prvenstveno mladih, što nam daje za pravo da ovakve i slične aktivnosti i dalje organiziramo i podržavamo.“ – ističe glavni imam Mensur-ef. Ćehić.

Brojni gosti i bogat program

Svečanost će biti upriličena u Kulturnom centru (Dom armije) u petak, 30.12.2016. sa početkom u 19:00. Program će biti izuzetno bogat i sadržajan. „U kulturno-umjetničkom dijelu ilahije će interpretirati oni koji to kod nas najbolje rade; Mirsad Šehić, Sinanudin Bajrić, Bilal Ćejvanović i Emana Imširović. A specijalni gost, koji će održati prigodan vaz je mr. Nusret-ef. Abdibegović, direktor uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH i nekadašnji travnički muftija.“ – ističe predsjednik Organizacionog odbora Nazif-ef. Horozović.
Ništa nam ne ostaje osim da sve vas pozovemo da u navedenom terminu budemo sudionici ove svečanosti i uživamo u onome što su nam organizatori pripremili.