O udruženju

Logo Udruženja

Uncategorised
Typography

Udruženje Život je osnovano u februaru 2006. godine u Bihaću. Povod za osnivanje Udruženja je bio želja i spremnost osnivača da gradu Bihaću ponude svoje kapacitete na raspolaganje i da u gradski život i ponudu aktivnosti u gradu uvrste brojne aktivnosti edukativne, humanitarne, kulturne i duhovne naravi.

U proteklom periodu udruženje „Život“ Bihać je postalo prepoznatljivo po svojim brojnim aktivnostima, a najznčajnije su:

-    Edukativno-odgojne tribine „Snagom vjere do savršenstva duše“ (do 2015. 175 tribina)
-    Humanitarna aktivnost „Toplina duše“ (do 2015. Preko 5 000 KM)
-    Godišnja manifestacija „U njemu je divan uzor“ (do 2015. 9 godina)
-    Godišnje dariva krvi (devet godina za redom)
-    Promocije knjiga (preko 30 promocija)
-    Humanitarna akcija „Bajram za sve“ (7 godina za redom)
-    Sportske aktivnosti (turnir u stonom tenisu i dr.)
-    Obilježavanje 27. noći Ramazana na otvorenom (10 godina za redom)
-    Direktna pomoć ugroženim građanima (pomoć u čišćenju od poplava...)
-    Javne tribine i programi povodom značajnih datuma (11. juli, Dan nezavisnosti, sjećanje na genocid u Prijedoru...)
-    Edukativne i stimulirajuće kampanje (Popis stanovništva u BiH 2013, performans obilježavanja dana egzodusa Bošnjaka Prijedora...)

Udruženje je postalo lider kada je u pitanju NVO USK-a, pa su predstavnici Udruženja predstavljali Bihać i Unsko-sanski kanton na brojnim susretima, koordinacijama, savjetovanjima i konferencijama u NVO sektoru.

Udruženje „Život“ Bihać je jedan od osnivača i član Koordinacije Bošnjačkih nevladinih organizacija Bosne i Hercegovine. Udruženje izuzetno dobro sarađuje sa svim nevladinim organizacijama s kojima ima i konkretne zajedničke aktivnosti.

Saradnja udruženja „Život“ sa vladinim sektorom, institucijama Islamske zajednice, te drugim institucijama je na zavidnom nivou. Sve aktivnosti nastojimo raditi u koordinaciji i dogovoru sa stručnjacima i institucijama koje su specializovane za određeni sektor.

10 godina radimo u interesu ljudi, to ćemo nastaviti i ubuduće, ako Bog da!