All Videos

Manifestacija posvećena posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., već jedanaesti put oduševila Bišćane. Završna svečanost je održana u Kulturnom centru Bihać u petak, 15.12.2017. sa početkom u 19 sati, a specijalni gost je bio prof. dr. Zuhdija Hasanović

Manifestacija „U njemu je divan uzor – Muhammed, a.s.“ koju organizuju institucije Islamske zajednice u saradnji sa nevladinim organizacijama grada Bihaća već punih deset godina plijeni pažnju velikog broja ljudi koji žele da slušaju o Muhammedu, a.s., jer njegova životna vizija i životni stil je za današnje čovječanstvo od velike važnosti. Učenjem Kur'ana, ilahija i čitanjem posebnih stihova i kratkih referata o Muhammedu, a.s., uz prigodno predavanje o Muhammedu, a.s., je sadržaj pomenute svečanosti. U kulturno-umjetničkom dijelu učešće su uzeli Adis-ef. Skalić, prof. Sinanudin Bajrić, Emana Imširović, Zejneb Terzić i Bilal Ćejvanović. Pored institucija Islamske zajednice; Bihaćkog muftijstva, Medžlisa IZ-e Bihać, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, realizaciju ove svečanosti potpisuju i udruženje „Život“, Ženska edukativna organizacija „Iskre“ i Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla-Bihać“. Prilog RTV USK-a u Dnevniku 31.12.2016.

Već deset godina udruženje "Život" Bihać radi na afirmaciji univerzalnih vrijednosti, edukaciji, humanitarnim aktivnostima u gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu. 12.10.2016. bila je prilika da se zahvalimo pojedincima i institucijama koji su dali nesebičnu podršku u realizaciji naših aktivnosti. Sretni smo što smo dočekali deset godina, a iza nas su brojke koje govore o onome šta smo uradili. Prilog RTV USK-a u Dnevniku 13.10.2016.

Sedma po redu manifestacija "U njemu je divan uzor - Muhammed, a.s." u Bihaću. Pored kulturno-umjetničkog dijela, specijalni gost je bio mr. Aljo-ef. Cikotić.

Ono što karakteriše naše vrijeme u kojem se nalazimo jeste velika količina stresnih situacija usred veoma ubrzanog načina života, što implicira brojne psihičke tegobe i zahtjeva psihijatrijske i psihoterapeutske tretmane. Sa druge strane, zadovoljstvo Božijom odredbom i čvrsta vjera u Boga od izuzetnog je značaja za ovakve situacije. Ova veoma interesantna tema je na redu na trećoj tribini pete sezone serijala "Snagom vjere do savršenstva duše". Naziv tribine: Psihoterapija i religija Gost predavač: Mr. Elharun Selimović, psiholog Datum održavanja: 10.12.2013.

Petu godinu za redom, udruženje „Život" iz Bihaća pokreće serijal tribina pod nazivom „Snagom vjere do savršenstva duše". Tribine su postale izuzetno popularne i ocijenjene visokom ocjenom od strane one populacije koja je bila redovna, a to su uglavnom studenti sa svih fakulteta Bihaćkog univerziteta, i drugi zainteresirani građani za razne teme koje su se do sada izlagale.

Bihać je šestu godinu za redom domaćin manifestacije posvećene životu Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., pod nazivom „U njemu je divan uzor". Manifestacija je trajala pet dana, gdje je na razne načine predstavljen život Allahovog Poslanika, a.s., kao uzora za pojedinca i zajednicu, ma gdje oni živjeli i sa kakvim životnim okolnostima se susretali.

Najava manifestacije "Osoba koju vrijedi upoznati" 2010 u Bihaću