All Videos

Manifestacija posvećena posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., već jedanaesti put oduševila Bišćane. Završna svečanost je održana u Kulturnom centru Bihać u petak, 15.12.2017. sa početkom u 19 sati, a specijalni gost je bio prof. dr. Zuhdija Hasanović

Manifestacija „U njemu je divan uzor – Muhammed, a.s.“ koju organizuju institucije Islamske zajednice u saradnji sa nevladinim organizacijama grada Bihaća već punih deset godina plijeni pažnju velikog broja ljudi koji žele da slušaju o Muhammedu, a.s., jer njegova životna vizija i životni stil je za današnje čovječanstvo od velike važnosti. Učenjem Kur'ana, ilahija i čitanjem posebnih stihova i kratkih referata o Muhammedu, a.s., uz prigodno predavanje o Muhammedu, a.s., je sadržaj pomenute svečanosti. U kulturno-umjetničkom dijelu učešće su uzeli Adis-ef. Skalić, prof. Sinanudin Bajrić, Emana Imširović, Zejneb Terzić i Bilal Ćejvanović. Pored institucija Islamske zajednice; Bihaćkog muftijstva, Medžlisa IZ-e Bihać, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, realizaciju ove svečanosti potpisuju i udruženje „Život“, Ženska edukativna organizacija „Iskre“ i Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla-Bihać“. Prilog RTV USK-a u Dnevniku 31.12.2016.

Već deset godina udruženje "Život" Bihać radi na afirmaciji univerzalnih vrijednosti, edukaciji, humanitarnim aktivnostima u gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu. 12.10.2016. bila je prilika da se zahvalimo pojedincima i institucijama koji su dali nesebičnu podršku u realizaciji naših aktivnosti. Sretni smo što smo dočekali deset godina, a iza nas su brojke koje govore o onome šta smo uradili. Prilog RTV USK-a u Dnevniku 13.10.2016.

Sedma po redu manifestacija "U njemu je divan uzor - Muhammed, a.s." u Bihaću. Pored kulturno-umjetničkog dijela, specijalni gost je bio mr. Aljo-ef. Cikotić.

Ono što karakteriše naše vrijeme u kojem se nalazimo jeste velika količina stresnih situacija usred veoma ubrzanog načina života, što implicira brojne psihičke tegobe i zahtjeva psihijatrijske i psihoterapeutske tretmane. Sa druge strane, zadovoljstvo Božijom odredbom i čvrsta vjera u Boga od izuzetnog je značaja za ovakve situacije. Ova veoma interesantna tema je na redu na trećoj tribini pete sezone serijala "Snagom vjere do savršenstva duše". Naziv tribine: Psihoterapija i religija Gost predavač: Mr. Elharun Selimović, psiholog Datum održavanja: 10.12.2013.

Petu godinu za redom, udruženje „Život" iz Bihaća pokreće serijal tribina pod nazivom „Snagom vjere do savršenstva duše". Tribine su postale izuzetno popularne i ocijenjene visokom ocjenom od strane one populacije koja je bila redovna, a to su uglavnom studenti sa svih fakulteta Bihaćkog univerziteta, i drugi zainteresirani građani za razne teme koje su se do sada izlagale.

Najava manifestacije "Osoba koju vrijedi upoznati" 2010 u Bihaću

Hayat tv o protestima u znak podrške narodu Palestine