Cazin: Javna tribina na temu „Pitanja nafake i dunjalučki izazovi

U sklopu redovnih aktivnosti udruženja Život Bihać i Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, a u saradnji sa Medžlisom IZ Cazin planirano je nekoliko tribina u Cazinu.

Prva od takvih tribina je planirana za subotu, 15.12.2018. sa početkom u 19 sati u Domu kulture u Cazinu. Gost predavač na ovoj tribini je hafiz Amar Bašić, profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu i jedan od najpopularnijih i najaktivnijih mladih predavača u BiH.

S obzirom da živimo u vremenu gdje je borba za vlastitu egzistenciju svakodnevna, a da nas strah od siromaštva i neimaštine tjera na nerealne i nerazumne korake je sigurno važna tema o kojoj se treba govoriti sa mnogo aspekata. S toga će pomenuta tribina nositi naslov „Pitanja nafake i dunjalučki izazovi“.

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj kako bi zajedno promišljali ovu važnu temu, a naš gost će se svakako potruditi da svim prisutnim ponudi svoju viziju ovog problema i načina njegovog poimanja u skladu sa principima vjere, morala i zdravog razuma.