Najava centralne svečanosti "Muhammeda, a.s. - U njemu je divan uzor"

Manifestacija „Muhammed, a.s.U -  njemu je divan uzor“ je cijeli protekli mjesec ponudila brojne sadržaje bihaćkog publici. Cilj ove manifestacije jeste da se širim narodnim masama predstave moralne vrijednosti koje je promovisao i u životu primjenjivao posljednji Božiji poslanik Muhammed, a.s., a u cilju da se i današnji ljudi ugledaju na te vrijednosti i vrline.

Tokom proteklih mjesec dana manifestacija se sastojala od redovnih sedmičnih tribina, predavanja o raznim segmentima života Muhammeda, a.s., od radionica za djecu, prezentacija filma za omladinu, konkursa za najbolje literarne i likovne radove za učenike osnovnih škola, te konkurs za najbolju fotografiju za učenike srednjih škola i studente, promocije knjiga, te razna druženja mladih. Također, ono što je obilježilo ovu manifestaciju jeste pošumljavanje koje će biti upriličeno u narednim danima inspirisano hadisom Muhammeda, a.s, koji je rekao: „Kome od vas bude u ruci sadnica i nastupi Sudnji dan neka je posadi.“

Organizator manifestacije su institucije Islamske zajednice; Muftijstvo bihaćko, Medžlis IZ Bihać, Islamski pedagoški fakultet, udruženje „Život“ Bihać, Asocijacija „Iskre“ Bihać, CEI „Nahla“ Bihać.

Završana svečanost za ovu manifestaciju će biti upriličena u Domu kulture u Bihaću (Dom armije) u petak, 29.11.2019. godine u 19 sati. Specijalni gost večeri je prof. dr. Nedžad Grabus, muftija ljubljanski i predsjednik Mešihata IZ u Sloveniji. Također, na svojim nastupom ovu svečanost će uljepšati svojim prelijepim ilahijama i hor Gazija iz Bužima, jedan od najpopularnijih horova duhovne pjesme.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada USK-a i premijer g. Mustafa Ružnić, a partner manifestacije je Kulturni centar Bihać.

Program će biti prilagođen svim uzrastima, a nadmao se i svim ukusima, jer je sadržaj koncipiran da učešće uzmu svi uzrasti sa raznim tačkama.“ – ističu u organizacionom odboru.