Promocija knjige "Između istine i grijeha"

Promocije
Typography

Zgrada Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaća od svog otvorenja je mjesto gdje se ljudi raznih uvjerenja, svjetonazora i pogleda na život rado sastaju, druže i lijepo osjećaju. Tako je bilo i sinoć na promociji knjige „Između istine i grijeha“ sjajne autorice Nine Halilbašić.

Koliko čovjek ima istinskih prijatelja toliko i vrijedi, a sinošnja promocija je pokazala da mlada pjesninjkinja Nina Halilbašić ima zaista puno iskrenih prijatelja koji su sat vremena s njom plakali i s njom se smijali i sa velikim emocijama doživjeli prvu promociju njenog poezijskog prvjenca. Bila je posebna čast i iznimno zadovoljstvo barem tu večer biti Ninin prijatelj i doživjeti sve te prelijepe emocije i prefinjene ljudske osjećaje koji su se mogli osjetiti u zraku te večeri.

Šarolikost njenih prijatelja se mogla vidjeti i u prvim redovima gdje su sjedili njeni profesori, prijatelji i poznanici; Muftija Bihaćki Hasan ef. Makić, fra Božo Blažević, prof. dr. Fuad Sedić, fra Robert Slišković, mr. Hajrudin Hodžić, te prepuna sala raznolikih i različitih po mnogim osnovama kojima je i sama autorica ove prekrasne zbirke pjesama poručila da je ponosna i sretna što ima takve poznanike i prijatelje.

Pored prelijepih Ninih pjesama koje su čitane, hor ilahija i kasida studenata Islamskog pedagoškog fakulteta je prisutne osvježavao prekrasnim ilahijama i lijepim porukama.

Promotori ove knjige pjesama su bile Edvina Muharemović, apsolventica na Pedagoškom fakultetu i Elma Begić, asistentica za Bosanski jezik i književnost na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Moderator programa je bila prof. Dijana Kadirić, a za izvrsnu organizaciju i odličnu promociju su se pobrinuli organizatori; Ženska edukativna organizacija „Iskre“, Asocijacija studenata IPF-a i udruženje „Život“.

Nakon promocije, upriličeno je potpisivanje knjiga, a potom i druženje svih Nininih prijatelja u restoranu Fakulteta uz kahvu, čaj i kolače koji su bili posebno pripremani ovim povodom.