Osma sezona serijala "Snagom vjere do savršenstva duše"

Snagom vjere do savršenstva duše
Typography

Udruženje "Život" iz Bihaća u saradnji sa institucijama Islamske zajednice, otvara 8. sezonu javnih tribina pod nazivom "Snagom vjere do savršenstva duše", na kojima aktuelizira najzanimljivije i najbitnije teme za naše društvo i naš narod. Do sada je u sklopu ovog serijala održano 175 tribina, a ove godine je u planu još 25 tribina.

"Ovaj serijal se nametnuo kao glavna aktivnost našeg udruženja. Želja nam je da građanima grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona ponudimo kvalitetan sadržaj za vlastitu znanstvenu, emocionalnu, odgojnu i duhovnu nadogradnju. Naslovi naših tribina i njihov sadržaj ima za cilj da zadovolji sve četiri prethodno nabrojane komponente." - rekao je dr. Hajrudin Hodžić, predsjednik Udruženja.

Pored uvodnog dijela gdje su uvodničari poznata imena i najbolji predavači iz svojih oblasti, uporedo sa ovom edukativnom, Udruženje realizira i projekat "Toplina duše". Dr. Hodžić u pojašnjenju ovog projekta navodi da se radi o jedinstvenom i hvale vrijednom projektu. "Ponudili smo građanima mogućnost da kada dolaze na tribine ponesu sa sobom neki prehrambeni artikal ili u predviđenu kasu ostave marku-dvije i nakon toga, od tih sredstava, aktivisti Udruženja sačine jedan humanitarni paket ili više humanitarnih paketa i podijele ga socijalno ugroženim građanima našeg grada. Na sljedećoj tribini se predstave fotografije, informacije o podjeli i sadržaj namirnica" - ističe dr. Hodžić.

Pored ovog edukativnog i humanitarnog, ove tribine imaju i svoj neoficijelni i neformalni dio. Naime, nakon završene tribine u restoranu Islamskog pedagoškog fakulteta, organizator za sve prisutne obezbijedi kafu/čaj i poslastice kako bi mogli nakon ovog formalnog dijela uživati u privatnim razgovorima, razgovorima sa prijateljima, poznanicima i upoznati nove prijatelje i poznanike.

Tribina se održava u večernjim satima svakog utorka na Islamskog pedagoškom fakultetu u Bihaću, a informacija o temi tribine, predavaču i vremenu održavanja organizator postavi na svoju web stranicu i Facebook profil dva dana prije samog održavanja tribine.

Izuzetno vrijedna i sadržajna aktivnost koja posjetiocima nudi pravu raznovrsnu trpezu kvalitetnih tema, predavača i ideja.

Prva ovosezonska tribina će biti održana u utorak, 18.10.2016. godine u 18:45 na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Naslov tribine je "Stimulans kulture stalnog učenja Kur'ana", a gost predavač je prof. dr. Muharem Štulanović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

Dobro nam došli!